De ideale bedrijfswageninrichting bepalen

De ideale inrichting van een bedrijfswagen wordt bepaald door vele factoren die te maken hebben met de eisen en wensen van de gebruiker. Redenen om de bedrijfswagen in te richten zijn:

  • het veilig kunnen vervoeren van materiaal en gereedschap;
  • het efficiënt en overzichtelijk kunnen werken op locatie;
  • het beschermen van materiaal, gereedschap en de auto;
  • of gewoon om de uitstraling van de bedrijfswagen te professionaliseren.

Wat de reden ook is, het is goed om vooraf een beeld te hebben van de te vervoeren materialen en gereedschappen want dit is van invloed op de keuze van de inrichting. Hieronder geven wij graag een overzicht van een aantal keuzes die je kunt maken.

Bedrijfswageninrichting afstemmen op te vervoeren materialen en gereedschappen

Wanneer je een installateur bent en je werkt met kleine onderdelen zal je meer behoefte hebben aan lades met daarin assortimentsbakken om alles goed te kunnen sorteren. Om lange leidingen te kunnen vervoeren wordt er vaak gekozen voor langgoed bergbakken. Deze bakken kunnen over de gehele lengte van de laadruimte worden gemonteerd en bieden de mogelijkheid om lang materiaal veilig te vervoeren.

lade met daarin assortimentsbakken
lades met daarin assortimentsbakken

Bedrijfswageninrichting voorzien van grote open bergbakken

Ben je als onderneming meer actief in bouw of infratechniek dan zal je meer behoefte hebben aan een bedrijfswageninrichting voorzien van grote open bergbakken. De bergbakken van FLEXMO hebben een opstaande rand van 10 cm en worden standaard geleverd met schotten zodat een efficiënte indeling van je materiaal altijd mogelijk is. Bergbakken worden door klanten vaak gekozen wanneer de afmetingen van onderdelen regelmatig variëren.

Assortiments- en gereedschapskoffers

Wanneer de gebruikte materialen op de klus worden meegenomen en de bus staat niet in de buurt van het werk wordt er vaak gekozen voor assortiments- en gereedschapskoffers. Deze staan in het voertuig veilig in een daarvoor ontwikkelde adapter en zijn eenvoudig naar de werklocatie mee te nemen.

Flexmo gereedschapskoffer

assortiments- en gereedschapskoffers

Werkt men met het voertuig altijd naast het uit te voeren werk dan wordt de inrichting vaak voorzien van grijpbaksystemen. Hierin kunnen onderdelen efficiënt en gecodeerd worden opgeborgen.

grijpbakken

FLEXMO grijpbaksysteem

Vloerladesystemen

Tegenwoordig zien we een grote interesse in vloerladesystemen. Het voordeel van vloerlades is dat de laadruimte vrij kan blijven. Daarnaast zijn vloerladesystemen Arbo-vriendelijk. Men hoeft namelijk niet in het voertuig te klimmen om toegang te hebben tot gereedschap en materiaal. Vanaf buiten de bus heeft men op een prettige hoogte toegang tot alle meest gebruikte zaken.